Bereik 50 tot 80% meer rendement aan warmteisolatie met voorzetramen

Geplaatst: Oktober 27, 2022

 

Met de winter in aantocht is extra warmteisolatie een must. Onze houten voorzetramen zijn perfect geschikt voor het isoleren van o.a. panden die onder monumentenzorg vallen. 

Wanneer gebruik je voorzetramen?

Meestal worden voorzetramen of achterzetramen toegepast bij kozijnen waarbij er niet geventileerd hoeft te worden. De Meranti omlijsting  van houten voorzetramen past perfect bij de karakteristieke stijl van oude houten kozijnen. Daarom ook prima geschikt voor panden die onder monumentenzorg vallen. Met aluminium voorzetramen heeft u een zeer flexibele oplossing voor een betere warmte isolatie. Voorzetramen zijn ook perfect te gebruiken voor geluidsolatie, denk hierbij aan panden die bij een spoorlijn, snelweg of een drukke straat liggen. Wat warmteisolatie betreft bereik je snel een rendement van 50 tot 80 % aan warmte en koudeisolatie. 

Worden de voorzetramen in kleur geleverd? 

De houten voorzetramen worden standaard geleverd in 80mu RAL1013 gegrond. De voorzetramen kunnen eenvoudig in de kleur van de kozijnen worden mee geschilderd en dan vormt het voorzetraam één geheel met het kozijn. Onze aluminium voorzetramen zijn leverbaar in verschillende RAL kleuren en blank aluminium. Daarmee kunt u de voorzetramen volledig afstemmen op uw lakwerk. 

Welke glassoort zit er in de voorzetramen? 

De WoodView voorzetramen worden standaard uitgevoerd met 4 mm floatglas. De aluminium voorzetramen worden uitgevoerd in 4mm floatglas, 6mm floatglas en 33.1 gelaagd glas. 

Hoe kunnen de voorzetramen worden gemonteerd?

WoodView voorzetramen worden voorgeboord en geleverd met genoeg schroeven om de ramen te bevestigen. Aluminium voorzetramen kunnen op verschillende maniere worden gemonteerd, namelijk scharnieren, schroeven, knevels of een combinatie hier van. 

Alle voordelen van voorzetramen nog even op een rijtje:

• Uitstekende warmte isolatie 
• Extra geluidsisolatie
• Gemakkelijk en snel te monteren
• Onderhoudvriendelijk
• Zeer lange levensduur
• Ook geschikt voor panden die onder monumentenzorg vallen
• Geschikt voor binnenbeglazing